فهرست مطالب

نشریه اکوفیزیولوژی گیاهی
پیاپی 4 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • خدیجه باوی، معصومه نیک روش، بیتا علایی صفحه 1
    کادمیم یک آلوده کننده مهم محیطی است و از جمله فلزاتی است که در اکوسیستم های طبیعی میزان آن توسط فعالیت های انسان افزایش یافته است.امروزه آلودگی ناشی از فلزات سنگین یک مسئله مهم در کشاورزی است. در این پژوهش اثرات غلظت های مختلف (100، 50، 20، 10، 5، 0) میکرو مولار کلرید کادمیم بر ارقام گندم (داراب2، دوروم واستار) شش روزه مورد مطالعه قرار گرفت.آزمایش ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و مقایسه میانگین ها توسط آزمون دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. غلظت های مختلف کلرید کادمیم تاثیری بر میزان جوانه زنی بذرهای ارقام مورد آزمایش نداشت.هر چند که میانگین درصد جوانه زنی با افزایش غلظت کلرید کادمیم کاهش نشان داد. رشد این گیاهان در حضور غلظت های مختلف کلرید کادمیم تحت تاثیر قرار گرفت. در این ارقام با افزایش غلظت کلرید کادمیم میانگین طول ریشه کاهش پیدا کرد و حداکثر کاهش در طول ریشه در حضور غلظت 100 میکرو مولار مشاهده گردید. میانگین طول اندام های هوایی در حضور غلظت های بالاتر کلرید کادمیم کاهش نشان داد. وزن خشک ریشه در حضور 100 میکرو مولار کلرید کادمیم حداکثر کاهش را در ارقام داراب 2 و استار نشان داد. در رقم دوروم حداکثر کاهش در وزن خشک ریشه در حضور غلظت 10 میکرو مولار مشاهده گردید. در مجموع رشد ریشه هاحساسیت بیشتری به سمیت کادمیم در مقایسه با اندام های هوایی نشان داد. در ارقام داراب 2 و دوروم مقدار اسید آمینه پرولین ریشه در حضور غلظت های بالاتر کلرید کادمیم افزایش یافت. در رقم استار حداکثر افزایش در مقدار پرولین در حضور غلظت 5 میکرو مولار مشاهده گردید. مقدار اسید آمینه پرولین در اندام های هوایی ارقام داراب 2 و استار در حضور غلظت 100 میکرو مولار به حداقل مقدار خود رسید که در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری از لحاظ آماری نشان داد. در اندام های هوایی رقم دوروم در حضور غلظت های 20 و 100 میکرو مولار کلرید کادمیم میزان اسید آمینه پرولین کاهش یافت که این کاهش در مقایسه با گروه شاهد معنی دار نبود. بطور کلی غلظت پرولین در ریشه هادر مقایسه اندام های هوایی مقدار کمتری را نشان داد. این کاهش می تواند به علت تجزیه پرولین یا کاهش بیوسنتز آن باشد
    کلیدواژگان: پرولین، گندم، جوانه زنی، کلرید کادمیم، رشد
  • الهام مشاور، اسکندر زند، حمیدرضا میری، فرخ دین قزلی صفحه 11
    به منظور بررسی کاربرد جداگانه و ترکیبی دو علف کش نیکوسولفورون و برومایسید آام و تاثیر آن بر کنترل علف های هرز و عملکرد ذرت، پ‍ژوهشی در سال 1388 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس واقع در زرقان انجام گرفت. آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار و 16 تیمار انجام شد. تیمارها شامل 2علف کش، نیکوسولفورون در 4 دوز 0، 1، 5/1، 2 لیتر در هکتار (معادل 0، 40، 60، 80 گرم ماده موثره در هکتار) و برومایسیدآام در 4 دوز0، 5/0، 1، 5/1 لیتر در هکتار (معادل 0، 200، 400، 600 گرم ماده موثره در هکتار) بود. علاوه بر آن به مجموع تیمارهای آزمایشی یک تیمار شاهد با وجین کامل علف هرز اضافه گردید. خرفه و کنف وحشی علف هرز غالب مزرعه بودند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیبی 1 لیتر نیکوسولفورون با 5/0 لیتر برومایسیدآام در بین دیگر تیمارهای جداگانه و ترکیبی علف کش های مصرفی، دارای تاثیر بیشتری می باشد و تفاوت معنی داری با تیمار شاهد وجین از نظر صفاتی چون کاهش وزن خشک و تعداد خرفه، کنف وحشی، دارا نمی باشد. همچنین خصوصیات فیزیولوژیک ذرت از جمله وزن هزار دانه، تعداد دانه در بلال و عملکرد دانه در این تیمار تفاوت معنی داری با تیمار شاهد وجین نداشت. بنابراین کاربرد نیکوسولفورون به میزان 1 لیتر در هکتار با برومایسید آام به میزان 5/0 لیتر در هکتار می تواند به عنوان مناسب ترین تیمار علف کش برای کنترل مناسب علف هرز و حصول عملکرد مطلوب تحت شرایط مشابه این آزمایش توصیه گردد.
    کلیدواژگان: ذرت، علف هرز، اختلاط علف کش، سینرژیست
  • علیرضا باقری، حجت الله مظاهری لقب صفحه 21
    سودمندی کشت مخلوط گندم و زیره سبز در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید در سال 1387 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: کشت ردیفی یک در میان زیره و گندم با فاصله 30 سانتی مترو نسبت 50:50، کشت گندم زیره با نسبت (به ترتیب از چپ به راست) 75:25، کشت گندم و زیره با نسبت 25:75، کشت گندم خالص و کشت زیره خالص. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی و در سه تکرار انجام گرفت. شاخص برداشت، عملکرد دانه، شاخص برابری زمین برای هر دو گیاه زیره و گندم و درصد کومین آلدئید دانه زیره از جمله صفات مورد مطالعه بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تیمار 50:50 گندم - زیره و 75:25 گندم - زیره عملکرد دانه بیشتری نسبت به تیمار 25:75 گندم - زیره و تک کشتی هر دو گیاه داشتند. بین تیمارها از لحاظ شاخص برداشت، تعداد دانه در سنبله گندم و وزن هزار دانه تفاوت معنی داری وجود نداشت. تیمارهای 50:50 گندم - زیره و 75:25 گندم - زیره عملکرد دانه و بیولوژیک، تعداد چتر در بوته، وزن هزار دانه و درصد کومین آلدئید زیره بیشتری داشتند. تیمارهای فوق شاخص برابری زمین (LER) بیشتری نسبت به بقیه تیمارها داشتند. بین تیمار 25:75 گندم- زیره و تیمارهای خالص گندم وخالص زیره تفاوت معنی داری از لحاظ عملکرد و اجزاء عملکرد وجود نداشت.
    کلیدواژگان: زیره، شاخص برابری زمین، عملکرد دانه، کشت مخلوط، کومین آلدئید، گندم
  • محمد سعید تدین، مهدی طهرانی صفحه 29
    در مناطق کشت دیم تاک، درختچه های دارای پتاسیم کافی، رطوبت کمتری از دست می دهند. در این مناطق اندازه گیری پتاسیم خاک به تنهایی معیار مناسبی برای ارزیابی میزان پتاسیم تاک و سایر گیاهان چند ساله نیست. در این آزمایش اثر کاربرد مقادیر بهینه و بالاتر از حد بهینه مصرف پتاسیم بر عملکرد تاک عسکری(Vitis vinifera L.) دیم در سه منطقه شیراز، بیضاء و همایجان سپیدان واقع در استان فارس در سال 85-1384 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد سه سطح K0، K1 و K2 از دو منبع کود سولفات پتاسیم(50 درصد K2O) به میزان صفر، 6/0 و 2/1 کیلوگرم و کلرور پتاسیم(60 درصد K2O) به میزان صفر، 5/0 و یک کیلوگرم به ازاء هر درخت بود. در هر سه منطقه، آزمایش در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی با 5 تیمار و سه تکرار روی درختان 15-14 ساله در شرایط دیم انجام گردید. نتایج مقایسه میانگین تجزیه مرکب مربوط به هر سه منطقه آزمایشی، ضمن تایید تاثیر معنی دار کاربرد کود های پتاسیمی بر افزایش عملکرد، نشان دهنده بیشترین تاثیر معنی دار مصرف یک کیلوگرم کود کلرور پتاسیم به ازاء هر درختچه بر افزایش عملکرد بود. این تیمار همچنین با کاهش معنی دار درصد جوانه عقیم در هر خوشه و افزایش تعداد خوشه در هر درختچه منجر به افزایش عملکرد شد. کاربرد کود پتاسیمی بویژه در منطقه سپیدان به دلیل کاهش شدید درصد جوانه های عقیم نسبت به شاهد و با وجود پایین تر بودن تعداد خوشه نسبت به منطقه شیراز منجر به افزایش مناسب عملکرد شد. مصرف بیش از مقدار توصیه شده کود سولفات پتاسیم در مقایسه با مقدار توصیه شده در شرایط دیم بر افزایش عملکرد تاک رقم عسکری تاثیر معنی دار نداشت.
    کلیدواژگان: تغذیه، کلرور پتاسیم، سولفات پتاسیم، عملکرد، شرایط دیم
  • محمد سعید تدین، غلامرضا معافپوریان صفحه 43
    تغذیه آهن در گیاهان بطور قابل توجهی تحت تاثیر فرم نیتروژن مصرفی قرار می گیرد و این مسئله به دلیل تغییر نسبت جذب کاتیون ها و آنیون ها و تغییر pHآپوپلاست سلولی در گیاه می باشد. در این آزمایش اثر کودهای نیتروژنه آمونیومی بر جذب، و توزیع آهن و همچنین کلروز آهن در ریشه و شاخساره انگور سلطانی (Vitis vinifera L.) در شرایط کشت در بستر پرلایت و کشت در یک خاک آهکی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در شرایط گلخانه در دو بسترکشت پرلایت و یک خاک آهکی با ترکیب سه سطح فاکتور فرم نیتروژن مصرفی شامل: بدون مصرف نیتروژن(شاهد)، مصرف نیتروژن به فرم NH4+-N و مصرف نیتروژن به فرم NO3- -N و سه سطح فرم مصرف کود آهن شامل: بدون مصرف آهن(شاهد)، مصرف آهن به فرم سولفات آهن و مصرف آهن به فرم کود سکوسترین 138 آهن انجام شد. آزمایش در پنج تکرار و هر کرت آزمایشی حاوی هشت قلمه یک ساله ریشه دار شده تاک سلطانی اجرا شد. بر اساس نوع منبع کود نیتروژنه و آهن، ترکیب محلول غذایی در بستر کشت پرلایت محاسبه و مورد استفاده قرار گرفت. در بستر کشت خاکی تنها از کودهای سولفات آمونیوم و نیترات پتاسیم به عنوان منابع نیتروژن و سطوح فاکتور آهن استفاده گردید. میزان کلروفیل، آهن کل و فعال در برگ های مسن و جوان و نیز میزان آهن در ریشه ها اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که در تیمار بدون مصرف آهن، برگ های جوان نهال های تغذیه شده با نیتروژن نیتراته در مقایسه با نهال های تغذیه شده با نیتروژن آمونیومی علائم کلروز نشان دادند. مصرف کود نیتروژنه به فرم نیترات موجب تجمع آهن در ریشه شد. این در حالی بود که مصرف نیتروژن به فرم آمونیوم باعث افزایش میزان آهن در برگ های جوان و کاهش میزان آهن در ریشه ها گردید. میزان آهن فعال در نهال های تغذیه شده با نیتروژن آمونیومی بیشتر از نهال های تغذیه شده با نیتروژن نیتراته بود. مصرف نیتروژن آمونیومی در بستر کشت پرلایت تفاوت معنی داری بین میزان کلروفیل برگ های جوان در تیمار سولفات آهن و سکوسترین 138 آهن موجب نشد، این در حالی است که تفاوت معنی دار بین میزان کلروفیل برگ های جوان بین این دو تیمار در شرایط مصرف نیتروژن نیتراته در بستر کشت پرلایت مشاهده گردید. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش مشاهده گردید که مصرف نیتروژن آمونیومی نقش بسزایی در انتقال آهن از ریشه به شاخساره و احیاء آهن به فرم فعال و قابل جذب سلول در برگ های جوان دارد.
    کلیدواژگان: فرم تغذیه نیتروژن، کلروز آهن، انگور سلطانی
  • مهدی اسکندری، جلال الدین حق شناس، برمک جعفری حقیقی صفحه 54
    در سال های اخیر کشت گلخانه ای ارقام مختلف خیار در ایران رو به گسترش بوده است. گیاه خیار (Cucumis sativus L.)، رقم جوردس هیلاریس 9811 که پارتنوکارپ بوده و از بازده عملکرد خوبی برخوردار است در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. ضرورت روز افزون بهره گیری از یافته های جدید علمی در کشاورزی نوین، هرچه بیشتر اقتصادی نمودن تولید محصولات گلخانه ای و بررسی رابطه استفاده از مواد تنظیم کننده رشد گیاهی بر عملکرد و رشد گیاه از جمله اهداف این پژوهش بوده است. در این تحقیق اثر ماده تنظیم کننده رشد گیاهی اتفن با نام علمی 2-کلرواتیل فسفونیک اسید(CEPA) در غلظت های صفر، 200، 240 و 280 میلی گرم بر لیتر بصورت محلول پاشی بر پارامترهای مربوط به رشد رویشی(ارتفاع گیاه و تعداد برگ (و رشد زایشی)تعداد گل ماده و تعداد میوه (و عملکرد خیار مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و در چهار تکرار صورت پذیرفت. نتایج نشان دادند که کاربرد اتفن بر تعداد گل ماده، تعداد میوه و عملکرد خیار معنی دار بود بطوری که بین کاربرد اتفن و شاهد)عدم کاربرد اتفن) تفاوت معنی داری وجود داشت. کاربرد اتفن در سه سطح باعث افزایش میانگین تعداد میوه، تعداد گل ماده در گیاه خیار رقم جوردیس هیلاریس گردید. بیشترین عملکرد میوه در هزار متر مربع مربوط به کاربرد 280 240 میلی گرم بر لیتر اتفن با میانگین های 38/11052 و 38/10649 کیلوگرم در هزار متر مربع و کمترین میزان عملکرد میوه مربوط به تیمار شاهد، با میزان 63/9575 کیلو گرم بر هزار متر مربع بود. کاربرد اتفن هیچ تاثیری بر ارتفاع گیاه و تعداد برگ ها نداشت.
    کلیدواژگان: کلرواتیل فسفونیک اسید، تعداد گل ماده، خیار گلخانه ای، رشد رویشی عملکرد
  • جاسم امینی فر، غلامرضا محسن آبادی صفحه 63
    به طور کلی یکی از مهم ترین فاکتورهای دستیابی به عملکرد مناسب در تولید محصولات زراعی، جوانه زنی سریع و یکنواخت می باشد. تنش خشکی مهم ترین عامل تاثیر گذار بر جوانه زنی و متعاقب آن بر رشد و تولید گیاهان زراعی است. به منظور ارزیابی تاثیر تنش خشکی بر جوانه زنی بذر دو گونه ماش، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سال 1388 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل دو گونه ماش Vicia ervilia L.) و (Vicia dasycarpa L. و چهار سطح پتانسیل اسمزی (صفر، 3-، 6- و 9- بار) بود. سطوح پتانسیل اسمزی با استفاده از پلی اتیلن گلایکول (PEG-8000) تهیه شد. نتایج این آزمایش نشان داد که کاهش پتانسیل اسمزی در محیط جوانه زنی بذر، اثر معنی داری بر خصوصیات جوانه زنی (درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و متوسط زمان جوانه زنی) داشت. با افزایش سطح خشکی، درصد جوانه زنی به طور معنی داری کاهش یافت. به طوری که بیشترین درصد جوانه زنی در هر دو گونه در تیمار شاهد و کمترین آن در پتانسیل اسمزی 9- بار بدست آمد. در بین دو گونه مورد بررسی، گونه Vicia ervilia L. در شرایط تنش خشکی، نسبت به گونه Vicia dasycarpa L. کاهش کمتری را از نظر صفت درصد جوانه زنی نشان داد. این گونه همچنین از سرعت جوانه زنی بیشتری برخوردار بود. سطوح بالای پتانسیل اسمزی باعث کاهش بیشتری در رشد ساقه چه در مقایسه با ریشه چه گردید. به طوری که در پتانسیل اسمزی 9- بار، طول ساقه چه در هر دو گونه صفر بود. همچنین گونه Vicia ervilia L. با افزایش تنش خشکی، کمتر از گونه دیگر تحت تاثیر قرار گرفت و دارای شاخص حساسیت به تنش کمتری بود. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده، می توان نتیجه گیری نمود که گونه های ماش در مرحله جوانه زنی نسبت به تنش خشکی از حساسیت بالایی برخوردارند و به نظر می رسد که آستانه تحمل گونه Vicia ervilia L. در شرایط تنش خشکی در مرحله جوانه زنی از گونهL. Vicia dasycarpa بالاتر باشد.
    کلیدواژگان: ماش، تنش خشکی، جوانه زنی، رشد گیاهچه
  • عبدالکریم اجرایی صفحه 73
    آهن و منگنز از مهمترین عناصر کم مصرف ضروری برای تمام گیاهان عالی می باشد. بیش از 60 درصد اراضی کشاورزی در ایران به درجات مختلفی آهکی می باشد. غالب گیاهان کشت شده در چنین خاک هائی علائم کمبود این عناصر را نشان می دهند. از جمله روش های موثر جهت رفع کمبود این عناصر می توان به کاربرد ترکیبات معدنی این عناصر، استفاده از کلات های این عناصر و استفاده از مواداصلاح کننده اشاره نمود. اسید های آلی نیز از دیگر ترکیباتی می باشند که علاوه بر توانائی تعدیل پ هاش خاک های آهکی، به دلیل قابلیت کلاته نمودن عناصر قادر به رها سازی و افزایش قابلیت جذب عناصری نظیر آهن و منگنز می باشد. آبلیمو نیز به علت داشتن اسید سیتریک که یک اسید آلی می باشد چنین خصوصیتی را دارد. طرح آماری کاربردی در این پژوهش طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار می باشد که مقایسه میانگین ها توسط آزمون چند دامنه ای دانکن صورت گرفت. در این پژوهش از آبلیموی غیر قابل مصرف در صنایع غذائی جهت افزایش قابلیت جذب عناصرآهن و منگنز در یک خاک آهکی استفاده گردید و اثر آن با کاربرد سولفات و کلات های این عناصر مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این است که کاربرد سولفات عناصر فوق تاثیر معنی داری بر غلظت این عناصر در طول دوره نمونه برداری نسبت به شاهد نداشته است. کاربرد کلات های این عناصر افزایش معنی داری در غلظت عناصر نامبرده در طول دوره نمونه برداری نسبت به تیمارهای شاهد و سولفات آنها داشته است. کاربرد آبلیمو همراه با آب آبیاری در طول دوره اینکوباسیون و یا افزودن آن به خاک در آغاز دوره آزمایش افزایش معنی داری در غلظت عناصر ذکر شده نسبت به شاهد، تیمارهای سولفات این عناصر و حتی کلاتهای این عناصر داشته است.
    کلیدواژگان: کلات، خاک، آبلیمو، آهن، منگنز
  • محمد مهدی جوکار، زهرا فرشادفر، علیرضا رحمانیان صفحه 85
    ایرانیان با وجود داشتن پیشینه بیش از سه هزار ساله در علاقه به گل، سرانه مصرف بسیار پایینی در خرید گل های بریدنی دارند. در مطالعه ای مقدماتی مشخص گردید انتظار خریداران نسبت به طول عمر گل های بریدنی بسیار کمتر از حد استاندارد می باشد و یکی از دلایل این امر اطلاع کم آن‍ها نسبت به نگهداری و طول عمر گل ها می باشد. در همین راستا این تحقیق جهت بررسی میزان آگاهی خریداران شیرازی گل های بریدنی نسبت به فیزیولوژی پس از برداشت گل های بریدنی به طور کلی و به طور به خصوص نسبت به رفتار آن ها و شرایط نگهداری گل های بریدنی صورت پذیرفت. 149 خریدار تصادفی از شش گلفروشی در شیراز انتخاب شدند. اگرچه در بعضی جنبه ها همچون شرایط محل نگهداری و جنس گلجای، پاسخ دهندگان از آگاهی مناسبی بر خوردار بودند اما در بیشتر جنبه ها، دانش و اطلاع پاسخ دهندگان نسبت به فیزیولوژی پس از برداشت و روش های نگهداری از گل های بریدنی کم بود. نتایج نشان دهنده مطالعه کم (4/17 %) خریداران پیرامون گل ها، مناسب نبودن وضعیت حمل و نقل توسط خریداران، استفاده نکردن از محلول های نگهدارنده تجاری و اضافه نکردن مواد نگهدارنده توسط بیشتر مصرف کنندگان، شستشوی نامناسب گلجای، تیمار نکردن مناسب گل ها قبل از قرار دادن درون گلجای توسط بیشتر خریداران و مراقبت نکردن یا مراقبت ناصحیح در حین نگهداری گل می باشد. از آنجایی که این پژوهش، اولین تحقیق صورت گرفته بر میزان آگاهی خریداران پیرامون روش های نگهداری گل های بریدنی در ایران می باشد، انتظار می رود که منبع اطلاعاتی مهمی جهت برنامه ریزی و مدیریت برای کاهش ضایعات گل های بریدنی و در نتیجه افزایش سرانه و بهبود فرهنگ مصرف گل در ایران باشد
    کلیدواژگان: رز، عمرگلجایی، گل های بریده، مریم، مصرف کنندگان، نرگس
|
  • Kh.Bavi, M.Nikravesh, B.Alaee Page 1
    Cadmium is one of the most important pollutants and is among the metals whichhave increased in natural ecosystems due to human activities. Nowadays, heavy metalpollution is an important problem in agriculture. In this study, the effects of differentcadmium chloride concentrations (5, 10, 20, 50 and 100μM) on seed germination,growth and proline content were investigated. These tests are in the form of completerandom blocks and comparison mean has been analyzed through Duncan's test.Cadmium did not have any significant effect on the rate of seed germination in wheatseedlings (Darab2, Durum, Star). However, cadmium affected the subsequent growthrate of these seedlings. Increasing cadmium concentrations specially at 100 μM, reduced root length considerably. Shoot lenght decreased in the presence of higherconcentrations of CdCl2.Dry weight of roots was reduced significantly in Darab2 andStar in the presence of 100μM CdCl2. In Durum seedlings, dry weight of roots showedmaximum reduction in 10μM CdCl2. Shoot dry weight decreased with increasingcadmium concentrations, but there was no significant difference compared to controlseedlings. Generally in the presence of cadmium roots growth showed more sensitivityto cadmium compared to shoots. Since proline content in roots and shoots of theseplants is an index of the tolerance of the plant to toxic metals, thefore the amount ofproline content was measured in these tests. Proline accumulation increased in thepresence of higher concentrations of CdCl2 in roots of Darab2 and Durum. Maximumincrease in proline content was seen in 5μM CdCl2 in Star seedlings. Prolineaccumulation in shoots of Darab2 and Star decreased significantly as compared tocontrol seedlings in the presence of 100μM CdCl2. In shoots of Durum seedlings,proline content was reduced in 20μM CdCl2 and 100μM CdCl2, but this decrease didnot show a significant difference in camparison with control seedlings.
  • E. Moshaver, E.Zand, H.M.Miri, F.Din Ghezeli Page 11
    A field study was conducted in 2009 on Agriculture Research Center of Fars-Zarghan, to investigate the use of separate and combined application of Nicosulfuronand Bromicid and its effects on weed control and corn yield. The experiment was inrandomized complete blocks design with 4 replications and 16 treatments plus a weedfree check. Treatments consisted of two herbicides: Nicosulfuron with 4 doses 0, 1, 1.5,2 l/ha and Bromicid with 4 doses 0, 0.5, 1, 1.5 l/ha. Purslane (Portuluca oleracea) andBladder ketmia(Hibiscus trtonum L.) were dominate weeds species of experimentalfield. The result indicated that the best treatment was Nicosulfuron1+Bromicid 0.5 l/hain relation to the number and dry weight of purslane and bladder ketmia and aboutcorn grain yield, grain per ear and 1000-grain weight in comparison with othertreatments and the effect of this treatment was more than the other treatments. Therewas no significant differences between treatment Nicosulfuron1+Bromicid 0.5 l/haand weed free control. So the use of combined application of Nicosulfuron1+Bromicid0.5 l/ha is suggested as the best treatment for weed control and to increase yield.
  • A.Bagheri, H.Mazaheri Laghab Page 21
    Relative efficiency of cumin-wheat intercropping was evaluated in Islamic AzadUniversity, Eghlid branch in 2009. The treatments were: 1- intercropping the everyother row of each crop with relative density of 50:50 percent, 2- wheat-cuminintercropping with relative density of 75:25 respectively, 3- wheat-cumin intercroppingwith relative density of 25:75 respectively, 4- pure wheat with appropriate density and5- pure cumin. The experimental design was randomized complete block design withthree replications. The measured parameters were harvest index, grain yield, biologicalyield and LER of both crops and cumin- aldehyde content of cumin seeds. The resultsindicated that grain yield was higher in 50:50 and 75:50 wheat-cumin treatments thanthe others. There werent significant differences between treatments in HI, no. of grainsper ear and wheat grain weight. The 50:50 and 75:25 wheat-cumin treatments showedhigher cumin grain and biological yield, no, of umbels, seed weight and cuminaldehydecontent. The LER also was higher in these treatments compared with theothers. There werent significant differences between 25:75 wheat-cumin and purecumin and wheat treatments in yield and its components.
  • M.S.Tadayon, M.Tehrani Page 29
    In rain fed vineyard condition, shrubs with sufficient potassium nutrition, loselittle amount of water due to lower evapo-transpiration. Levels of potassium in soil, inthese regions, are not suitable criteria to study potassium condition in vine and otherperennial plants. In This research the effects of the amounts and sources of thepotassium fertilizer and beyond optimum level potassium consumption on the yield ofgrape (Vitis vinifera L. 'Askari') under rain fed condition in Shiraz, Baiza and Sepidan(Homaijan) regions in 2006-2007 were studied. Experimental treatments containedthree levels K0, K1 and K2 potassium application from potassium sulfate fertilizer (50%K2O) with 0, 0.6 and 1.2 kg per tree and potassium chloride (60% K2O) with 0, 0.5 and1 kg per liana. In each region, trial was conducted as randomized complete blocksdesign with 5 treatments and three replications on 14-15 years trees under rain fedcondition. Means comparison results belong to combined analysis of variation at threelocations not only, emphasized the highly significant positive effects of potassiumapplication but also showed the highest significant effect of 1 kg potassium chloride pertree on the yield increment. Yield increment was due to significant aborted budreduction beside cluster increment per plant. Potassium fertilizer application, especiallyin Sepidan region, effectively reduced the cluster aborted buds percentage andincreased yield efficiently in spite of lower number of bunch per tree in comparisonwith Shiraz experimental site. Over optimum level potassium sulfate consumption incomparison with optimum level, in rain fed condition, had no significant effect onAskari cultivar grape yield increasing. Lower solubility of potassium sulfate againstpotassium chloride could be its reason.
  • M.S.Tadayon, Gh.R.Moafpouriyan Page 43
    Iron content is considerably affected by plant nitrogen form. This is due to thechanges of cautions and anions uptake ratio and variation of plant cell apoplastic pH. Inthis experiment the effects of ammonium nitrogen fertilizer on iron distribution andchlorosis in roots and shoots of Soltanian grape cultivar in Perlite(soilless culture) and acalcareous soil were investigated. Evaluation was conducted as factorial completelyrandomized design within greenhouse conditions. Soil properties include 6.4% CaCO3and pH equal to 7.8. Experimental factor consists of nitrogen form with three levels:Zero nitrogen application (control), nitrogen supply as NH4+-N and nitrogenapplication as NO3--N. Iron was also applied with three levels: zero iron application,iron application as Fe2(SO4)3.7H2O and iron supply as sesquestrine138-Fe (FeEDDHA). The experiment was arranged in five replications each consisting eight oneyear old rooted grapevine stocks. Based on the nitrogen and iron sources, thecomposition of nutrient solution in perlite medium was calculated and applied. In soilmedium only ammonium sulfate, potassium nitrate and iron sources were used.Chlorophyll concentration, total iron and active iron in old and young leaves and rootiron concentration were analyzed. Results indicated that without iron consumption(control), young leaves of plants nourished by nitrate nitrogen sources in comparisonwith ammonium nitrogen showed chlorosis symptom. Nitrate application caused theaccumulation of iron in roots, whereas ammonium nitrogen fertilizer increased iron inyoung leaves and decreased iron content of roots. Active iron in seedling that receivedammonium nitrogen was higher than nitrate treated ones. In Contrast with nitratefertilizer, there was no significant different between iron sulfate and sesquestrene138Fe application in perlite medium under ammonium consumption with regard to youngleaves chlorophyll concentration. Experimental results showed that ammoniumfertilizer have significant effects on iron transport to shoots and iron induction as usableactive iron form to young leaf cells.
  • M.Eskandari, J.A.Hagh Shenas, B.Jafari Haghighi Page 54
    In recent years, varieties of greenhouse cucumber cultivation in Iran haveincreased. Cucumber (Cucumis sativus L.) varieties jordis hilares 8911 Partenokarpgood performance and efficiency of this research has investigated. The necessity ofincreasing utilization of new scientific findings in modern agriculture, more economicalto make greenhouse production and use of Relationship Plant growth regulators onyield and plant growth, are the objectives of this research. The study of plant growthregulator ethephon matter with the scientific name ([2-chloroethyl]phosphonic acid)concentration of zero, 200, 240 and 280 mg.lit solution spraying has been used.Parameters related to vegetative growth (plant height and leaf number (reproductivegrowth) number of female flowers and fruit number (and yield of cucumber wereinvestigated. The study carried out based on completely randomized design with fourreplications. Results showed a significant difference between the application ofethephon on the number of female flowers, fruit number and yield of cucumber.Ethephon application at three levels increased the average number of fruits, and thenumber of female flowers in jordis hilares cucumber plants. The highest fruit yield perthousand square meters to 280,240 applications mg.lit was related to an average ofethephon 11052/38 and 10649/38 kg 1000m2 and the lowest yield fruit to controltreatment, was related to rates on 9575/63 kg. 1000m2 Ethephon application had noeffect on plant height and number of leaves.
  • J.Amini Far, Gh.R. Mohsen Abadi Page 63
    Drought stress is one of the most important environmental factors which reducegrowth, development and production of plants. In order to investigate the effects ofdrought stress on seed germination of vetch, a factorial experimental was conductedbased on complete randomized design (CRD) with three replications. Treatments weretwo vetch species (Vicia ervilia L., Vicia dasycarpa L.) and four levels of osmoticpotential (0, -3, -6 and -9 bar of polyethylene glycol 8000). The results showed thatosmotic potential had significant effects on germination percentage, germination rateand mean germination time. Increasing osmotic potential decreased germinationpercentage. In both species the highest germination percentage got from controltreatment and the lowest got from -9 bar. With increasing osmotic potential Viciaervilia L. showed reduction in germination percentage less than Vicia dasycarpa L. Thehigher levels of osmotic potential had more inhibition effect on plumule growth thanradical growth. Vicia ervilia L. was affected less than Vicia dasycarpa L. to droughtstress, indicated the least of sensitivity index. In general, Vicia ervilia L. was moretolerant than Vicia dasycarpa L. in germination and seedling growth stages.
  • A. Ejraei Page 73
    Iron and manganese are two of the most important micro nutrients, essential forplants. More than 60 percent of the agricultural lands in Iran are calcareous in variousdegrees. Most of the plants cultivated in these soils show deficiency symptoms.Different ways are known to decrease the deficiency symptoms of these elements in theplants. Organic acids such as citric acid and acetic acid have been used by theresearchers recently. These acids not only improve soil pH but also can complexescations and increased ability of that elements uptake by plants. Lemon juice isconsidered rich in organic acid and can release the elements such as Iron andManganese in these types of soils. The experiment used in this study was completerandomized design with five treatments and three replications. In this study, lemonjuice not suitable for consumption and for food industry was used to increase theabsorption of iron and manganese in a calcareous soil and compared with theapplication of sulfate and chelate of these elements. The results of this study indicatedthat application of the above sulfate elements had not significant effects on theseelements concentration during incubation compared to control. Chelate application ofthese elements had significant increase in the concentration of the elements mentionedduring sampling compared to control and sulfate treatments. Using lemon juice withirrigation water during incubation or adding it to the soil in the beginning of incubation,increased the elements concentration significantly in comparison to control, sulfatetreatments even chelate treatments.
  • M.M. Jowkar, Z. Farshadfar A. Rahmanian Page 85
    Although flower and plant interest in Iranian culture goes back to three thousandyears ago, the per capita consumption of cut flowers in Iran is very low. A preliminarystudy indicated that purchasers expect a vase life less than the standard for cut flowersand one of the reasons was their little knowledge regarding cut flowers preservingmethods and vase life. In order to study purchaser's postharvest physiologicalknowledge in general and to determine the flower keeping knowledge and behaviorbeside vase life expectations, of cut flower purchasers in Shiraz, Iran, this study wascarried out. 149 random purchasers from six florists were selected. Although in someaspects like vase material and keeping place conditions, respondents had goodknowledge; for the others, their knowledge was very little. Results demonstrate the littleinformation of purchasers on cut flowers (17.4%), the unsuitable conditions of handlingand transportation, the act of not using commercial preserving solutions and not addingany preservatives to the vase solution, unsuitable vase cleaning, not treating flowersbefore putting in vase by most purchasers, and improper flower care or not caring whilekeeping. As this is the first study on the purchasers’ knowledge regarding methods ofpreserving cut flowers in Iran, it provides important managerial information fordiminishing cut flower loss and consequently increasing flower consumption per capitaand social flower culture in Iran.